Apk keuring Mercedes-Benz Helmond

APK keuring auto

Wij zijn de BOVAG garage voor de APK keuring van uw Mercedes, zeker als u in Helmond woont. Want waarom zou u het ver zoeken als deze keuring voor een scherpe prijs om de hoek gedaan kan worden? Uiteraard ook als u woonachtig bent in nabijgelegen plaatsen als Gemert, Mierlo, Deurne, Beek & Donk, Geldrop, Nuenen, Aarle-Rixtel en Lieshout is Malex Automotive om dezelfde reden u graag van dienst. APK terwijl u wacht mogelijk!

Laat ons u terugbellen

Wilt u liever uw wensen, vragen of opmerkingen telefonisch bespreken? Laat dan uw gegevens achter door ons terugbelformulier in te vullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Ook Apk keuring camper en bedrijfswagens

Naast Mercedes personenwagens zijn we ook bevoegd APK keuringen te doen aan zwaardere voertuigen, te weten campers en bedrijfswagens. We hebben hier namelijk de juiste uitrusting voor in de vorm van hefbruggen etc.

Meer info over APK keuring

De APK, wat staat voor Algemene Periodieke Keuring, is wettelijk verplicht. Deze auto check is ingevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen en om het milieu beter te beschermen. Het is overigens een autokeuring die in heel Europa geldt.

Hoe gaat de APK in zijn werk?

  • Als uw auto APK gekeurd moet worden krijgt een brief van de RDW. U hoeft dit zelf dus niet in de gaten te houden.
  • U maakt vervolgens een afspraak bij een RDW erkend APK bedrijf zoals Malex Automotive. Alleen deze bedrijven mogen een bord op de gevel bevestigd hebben met daarop de volgende tekst : Erkend onderhoudsbedrijf voor periodieke keuringen van lichte voertuigen of – zware voertuigen, evenals een een sticker met daarop de tekst: APK lichte voertuigen of APK zware voertuigen.
  • De keuring wordt gedaan door de APK keurmeester van Malex Automotive. Alleen deze keurmeesters zijn bevoegd de keuring te doen.
  • Na de APK keuring wordt er een keuringsrapport gemaakt. Deze keuring ontvangt u altijd, ook als uw auto afgekeurd wordt. In dit rapport zijn eventuele reparatie-, afkeur- en adviespunten opgenomen. Adviespunten zijn gebreken aan uw wagen die nu nog niet tot een afkeuring leiden.  Het is wel zaak, actie te ondernemen op die punten door de betreffende auto onderdelen te laten vervangen of te laten repareren. Dit kan ook bij Malex Automotive , aangezien we een all-round garage zijn, zie onderhoud en reparatie auto. Indien de auto is afgekeurd staan er logischerwijze afkeurpunten op het rapport.
  • Het keuringsrapport is geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met) als de auto goedgekeurd is. Op de vervaldatum mag u overigens alleen gebruik maken van de openbare weg om het voertuig APK te laten keuren. Wees hierop bedacht.

Uiteraard is de APK keuring een momentopname. Het is daarmee zeker geen garantie en waarborg dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft en aan de gestelde milieu eisen blijft voldoen. Ook is het geen garantie dat uw auto geen onderhoud meer nodig heeft tot de volgende APK keuring. Onderhoud blijft dus belangrijk in het kader van voorkomen is beter dan genezen. Bij Malex Automotive kunt u daarom ook terecht voor een grote of kleine onderhoudsbeurt aan uw auto.

Bij het laten uitvoeren van een kleine of grote onderhoudsbeurt bieden wij de APK-keuring gratis aan!

Vragen?

Wij helpen u graag.

Tel: 0492 – 52 60 60 

Mail: info@malex-automotive.nl

Bereikbaar tijdens onze openingstijden:

ma t/m vr   08.00 – 18.00
zaterdag      09.00 – 13.00

Contact

Wilt u meer weten? Mail ons dan op info@malex-automotive.nl of bel ons 0492-526060. We zijn u graag van dienst als het gaat om onderhoud, reparatie en keuring van uw voertuig!

Betrouwbaar advies

Onze mensen hebben de juiste kennis in huis om een betrouwbaar advies te geven.

Professionele inbouw

Onze mensen hebben meer dan 20 jaar ervaring en komen niet voor verrassingen te staan.

Uitstekende service

Flexibiliteit is onze kracht. Wij staan graag voor u klaar en wij hebben ook een gratis haal- en breng service.